tiistai 12. toukokuuta 2009

Ensimmaisen semifinaalin kenraaliharjoitus

Sisaltaa paljastuksia!!!




Lukeminen omalla vastuulla! ;)
REAALIAIKAISET KOMMENTIT

Terveisia taalta Olimpiskij-areenalta, ukkosmyrskyn ja rankkasateen keskelta. Viimeinen harjoitus ennen varsinaista koitosta on nyt alkanut.

Koko ohjelma alkaa "tulilinnun tarinalla", jossa kerrotaan kansantarinan keinoin, kuinka Euroviisujen taman vuoden virallinen logo "tulilintu" on saanut alkunsa. Alussa vuoden 2006 Junior-euroviisujen voittajat, Tolmachevyn kaksoset laskeutuvat tulilinnun selassa areenan huipulta lavalle. Teknisia ja kuvaongelmia on nahtavissa jo heti alussa. Heti alkujuontojen kohdalla kuva on taysin poikki ja kuvatekniset ongelmat toistuvat. Ainakin alkujuonnoista juontajat selviytyvat talla eraa ilman suurempia ongelmia.

- Ensimmaisena on esiintymisvuorossa Montenegro. Postikorteissa nahdaan Miss Maailma, Ksenija Suhinova. Postikortit on erittain taitavilla tietokonegrafiikoilla tehty ja ne sisaltavat kuvia jokaisesta edustusmaasta. Lisaksi niissa opetetaan myos eurooppalaisille venajaa. Montenegron edustaja Andrea on pukeutunut kultaiseen mini-mittaiseen mekkoon, miestanssija on tyyliin sopivasti valkoisissa housuissa ja harmaassa hihattomassa paidassa. Koreografiassa on 70-luvun travoltamaisia elementteja ja myos tuulikone on kovassa kaytossa koko esityksen ajan. Lavan taustan hallitseva vari on vaaleanpunainen ja lila. Laulullisesti Andrea suoriutuu tehtavastaan hienosti. Mahdollinen finalisti.
- Toisella esiintymisnumerolla nahdaan Tsekki. Tsekin esiintymisessa nahdaan huumorilla hoystettya ja nykyaikaiseen muotoon sovitettua mustalaisromantiikkaa. Esityksessa on mukana lavan taydelta ihmisia, yhteensa kuusi. Itse esitys on varikas, mutta yleistunnelma on hieman sekava, kuten laulukin. Kilpailunumero kaksi on euroviisuareenoilla pahamaineinen eika finaalipaikkaa taida Tsekillekaan tana iltana irrota. Artistilla on yllaan supersankarimaiset punaiset asusteet viittoineen paivineen. Vauhdikas ja hauska, mutta ei menestyja.
- Kolmantena esiintyy Belgia. Belgian edustaja vaittaa laulussaan Elvista kopioijakseen, mutta jostain syysta laulu ja esitys itsessaan on maneereineen Elviksen esityksista melko kaukana. Taustalaulajat on puettu 60-lukulaisesti punaiseen ja peruukkeihin, artisti itse sen sijaan on kultaisessa Elvis-henkisessa takissa. Lavalla on lisaksi kitaristi ja kontrabasisti. Lavan yleisvaritys on hopea. Nahdaanpa lavan yli reissaamassa avoautossa itse "copycat" eli elviksen nakoinen kissaelain.
- Neljantena esiintyy Valko-Venaja. Jo heti alusta lahtien artistilla on ison areenan elkeet. Lavalla tervehditaan areenaa, kaupunkia ja koko Venajaa. Lavalle on tuotu tanssija, paallaan loysa kangas, johon on heijastettu erilaisia kuvioita, kuten tulta. Artistilla on yllaan valkoinen tyylitelty puku. Talla eraa hiuksetkin on saatu jakaukseen. Lavan perusilme on vihrea. Valko-Venajan Petr on tahan mennessa kuulluista artisteista taitavin laulaja.
- Viides esiintyja on Ruotsi. Ruotsin karsinnasta poiketen taustalle vaihdettiin "pop-henkisempi" taustakuoro, joka selviytyy tehtavastaan varsin mallikkaasti. Lavakoreografia on tyylikas jakaikessa monimutkaisuudessaan nayttaa silti yksinkertaiselta. Artisti Malena on totuttuun tapaan erittain vokotteleva yleison suuntaan. Paallaan Malenalla on valkoinen iltapuku, jonka laahuksessa on hoyhenkoristelua. Lavan tausta on esityksessa valkoinen ja vihrea. Lauluesityksena ehdottomasti koko kilpailun paras.
- Kuudentena esiintyy Armenia, jota on pidetty taalla Moskovassa yleisesti kilpailun mustana hevosena. Armenian lavatausta on erittain kauniin eksoottinen kuvioinaan itamaisia koukeroita ja ympyroita. Inga ja Anush ovat pukeutuneet tummansiniseen ja esiintyvat sinisella podiumilla neljan naistanssijan ymparoimana. Eilen live-tilanteessa Armenian esitys villitsi yleison taysin. Jostain syysta tama samanlainen hurmio ei vality television valityksella. Tehostekeinoinaan Armenian ryhma kayttaa laulun lopussa viela vihreita kasi-laser-valoja.
- Armenian jalkeen on mainostauko.
- Tekniset ongelmat eivat ole viela ottaneet loppuakseen, kun lavalle astuu Andorra, jonka esitys loistaa sinisissa ja punaisissa yleisteemassa skea lukuissa muunvarisissa valoissa. Esitys jaa hyvin etaiseksi ja laulullisesti keskinkertaiseksi. Susanna joukkoineen on pukeutunut tyttomaisen valkoiseen, joka on ehka jo vahan liiankin tyttomaista 30 ikavuoden ajat sitten ohittaneelle artistille. Hyvin todennakoinen finaalista tippuja.
- Kahdeksantena Sveitsi, jonka lavataustassa nahdaan "heighest heights" -teeman mukaisesti korkeimpia korkeuksia, vuoria, suurkaupunkeja ja lopussa vallan avaruutta. Visuaalisesti upea, mutta laulullisesti kovin keskinkertainen ja esityksena jopa unohdettava, vaikka artisti loppupuolella yrittikin saada yleisoa viela mukaan. Artisti taustatiimeineen on pukeutunut tylsasti mustaan, joka tuskin auttaa laulua erottumaan muiden joukosta. Taitaa olla Sveitsilla luvassa tippuminen finaalista tanakin vuonna.
- Yhdeksantena Turkki, joka ottaa epailykset pois jo heti laulun alussa, jossa lava helottaa punaisena ja tulet leiskuvat. Pornon punaiseen napatanssiasuun puettu Hadise toipuu parhaillaan kasvojen tulehdustilasta (ilmeisesti paha allerginen reaktio), josta joutui alkuviikosta ihan sairaalahoitoon. Haidsen laulusuoritus jai korkeintaan keskinkertaiseksi. En tieda ovatko miksaukset menneet pieleen vai onko Hadisella tulehdusta aanihuulissaankin. Kiireiseksi napatanssiksi meni. Ei oikein vakuuttanut, mutta melkoisen varma finalisti silti.
- Israel esiintyy kilvassa kymmenentena. Myos Israel on ehtinyt viisuviikon kuluessa nousta monilla jonkinlaiseksi suosikiksi, vahintaankin ammattitaitonsa takia. Israelin artistien laulu kuulostaa maan karsinnan versioon verrattuna jokseenkin kovalta kilpalaulannalta eika siksi lainkaan hyvalta, vaikka molemmat ovat toki loistavia artisteja. Lieko sitten laulua ylisovitettu. Artistit ovat pukeutuneet mustaan ja tausta on sininen, kuinkas muuten. Koreografia on yksinkertaisen tyylikas, kuten rauhallisessa laulassa tuleekin olla.
- Tassa valissa pulkannaru kavi esittelemassa taas "kieli- ja juontamistaitojaan". Vahan on homma juontajilla edistynyt, mutta vielakin saa pelata, mita sielta suusta oikein ulos tulee.
- Seuraavaksi vuorossa Bulgaria, kilpailunumerolla yksitoista. Bulgarian artistin laulunlahjat, tai lahinna niiden puute, olivat ennen kilpailua ennakkoon puhutuimmat. Tulet leiskuvat jalleen taustalla, kun Krassimir sekalaisine seurakuntineen ryhtyy selattamaan laulua. Laulu sujuu melko mukavasti, mutta suoraan sanoen luulen, etta Krassimir olisi voinut hoitaa taman esityksen yksinkin. Nyt esityksesta jaa lahinna erittain sekava tunnelma. Lavalla on nelja eri laulajaa, jotka kaikki kirkuvat eri korkeudelta. Jotta kokonaisuus olisi viela sekavampi, vaatetus on kaikissa sateenkaaren vareissa. Loppuun oli viela ympatty pukutemppu. Veikkaan, ettei tule Bulgarian panos riittamaan finaalipaikkaan.
- Islanti saapuu esiintymaan sinisavuiselle lavalla, taustallaan sinista ja valkoisia pilvia seka ohi lipuvia laivoja, kyyhkyja ja delfiineja. Yohanna on pukenut ylleen kasittamattoman ruman vaaleansinisen kirjaillun pitsihorhelon. Taustalaulajanaiset on puettu tatimekkoihin, mutta sentaan taustalaulajamiehella on parempi retonki yllaan. Laulullisesti Islannin esitys sujuu taydellisyytta hipoen. Nuori Yohanna on ruudussa eteerinen ja lasna. Toivottavasti puku ei vie finaalipaikkaa. Niin en toivoisi kayvan, silla laulu on erittain kaunis ja sai toistaiseksi ainoana lehdistokeskuksessa myos lampimat aplodit koko pressijoukolta!
- Kolmantenatoista kornia kasarirokkia saapuvat esittamaan veljekset Makedoniasta. Tukat ovat tassakin esityksessa jaaneet 80-luvulle. Myos vaatteet ovat ihan hirveat kirpputoriryysyt. Esitys itsessaan on taynna esiintymisen iloa ja energiaa. Lava loistaakin 80-lukuiseen tyyliin monissa vareissa ja valoissa. Laulu ainakin pojilta sujuu mukavasti. Esitys huipentuu sing-along-taputuksiin ja pian onkin aika siirtya jo seuraavaan maahan eli Romania.
- Romanian Elena kaannetaan yleison eteen kivituolin takaa. Nelja taustatanssijaa pukeutuvat turkoosiin ja vaaleanvihreaan. Elenalla itsellaan on beigen varinen kimalteleva roiskelappa. Makedonian jalkeisena kontrastina Romania jopa vaikuttaa piristavalta lisukkeelta tassa joukossa. Laulusta Elena suoriutuu vahintaankin tyydyttavasti, vaikka vireongelmaa yla-aanissa on havaittavissa. Lavan taustassa on sinista savya seka erilaisia kukkia. Lopussa ryhdytaan viela ryhmatanssiin ja langetaan polvilleen mainostamaan Balkanin naisten bailauskykya.
- Suomen ryhma on pukeutunut paasaantoisesti mustaan ja kultaan. Tausta on tumma, mutta valot valkkyvat pitkin areenaa upeasti. Tuli on ehdottomasti taman esityksen merkittavin elementti. Laulullisesti Suomi suoriutuu mielestani paremmin kuin koskaan aiemmin taalla Moskovassa. UPEA ESITYS!!!!!!!!! Lehdistokeskuksessa Suomi sai osakseen ainakin suomalaisten applodit seka muutaman lammittavan kommentin! ;)
- Valissa taas green room -kommentteja. Kieltamatta vihrean tuvan juontaja parjaa juontotoimissaan paljon paremmin kuin varsinaiset juontajat! Mieshan on suorastaan hauska!
- Pienen tauon jalkeen ohjelma jatkuu Portugalin yksinkertaisella mutta ammattitaitoisella esityksella. Esiintyjana on pirtean Flor-de-Liz -yhtyeen pirtea laulajatar Daniela, joka esittaa meille pirtean kansanlaulun. Lava on verhottu sateenkaaren vareihin hieman retrohenkisestikin. Danielan paalta loytyy kansallisin kuosen koristeltu puna-musta mekko. Samat varit toistuvat myos muiden lavalla esiintyvien ylla. Laulu erottuu kaikessa kursailemattomuudessaan mukavasti tasta joukosta. Pitaisin itse Portugalia jopa kilpailun mustana hevosena. Kerrottakoon karsinnan ulkopuolelta, etta laulaja Daniela on myos aivan loistotyyppi! ;)
- Toiseksi viimeinen esiintyja on Maltan Chiara. Chiara esittaa mahtiballadinsa tahtientayteisen sinisen lavan keskella. Chiaran paalla on tayspitka tumma mekko, jonka olkapailta laskeutuu kaksi kimaltelevaa koristenauhaa kohti maata. Chiara on erittain varma artisti, jonka pienet eleet ja flirtti lumoavat yleison. Chiara saisi vaan ymmartaa, etta joskus vahemman flirttia on itse asiassa enemman flirttia. Eli overiksi valilla menee. Mutta ehdoton menestyja ja pomminvarma finalisti. Lehdistokeskuksessa Malta ei saa sen suurempaa huomiota osakseen kuin Suomikaan, itse asiassa aplodien maarassa Suomi jopa ohitti taalla Maltan! ;)
- Bosnia-Hertsegovina on ensimmaisen semifinaalin viimeinen esiintyja. Ei ole ihme, etta Regina -yhtye toi juuri Moskovan viisuihin taman kaihoisan slaavihumpan seka esityksen taynna neuvostohenkisia merkityksia. Esiintyjat ovat tyylikkaan valkeassa punaista taustaa vasten. Lopun mahtipontisuus kiteytyy upeaan ryhmamuodostelmaan artistien kesken - ja musiikillinen nostatus loppua kohden vain jatkuu. Taman kilpailun ennakkosuosikkeja ehdottomasti.
Taman illan osalta kommentit ovat tasta. Muutaman tunnin kuluttua ollaan sitten tositoimissa! Jannittavaa iltaa!!!

6 kommenttia:

Lauryn kirjoitti...

Toni, olet ihana. Sinua tarkkailaan.
T: Laura (Tartosta)

Unknown kirjoitti...

Juu, kommenttia tanne pain, minakin seuraan...

ToniVoni kirjoitti...

Kommentteja tulossa heti, kun suvaitsevat aloittaa! ;)

Unknown kirjoitti...

Onko siella muuten aiku-trio kokonaisuudessaan?

ToniVoni kirjoitti...

Kylla ovatten! Taitavat tallakin hetkella istua tassa samassa lehdistokeskuksessa odottamassa kenraalia alkavaksi. :)

Unknown kirjoitti...

Mulla on niin hauskaa kun ajattelen aikutrioa siella taas, ilahduttaa siis kanssaimmeisiakin moinen....