maanantai 11. toukokuuta 2009

Semifinaalin kenraaliharjoitus

Yksinkertaisesti - olen jarkyttynyt. Jo heti shown alkaessa tuli ilmi yksi suurimmista ja nolottavimmista ongelmista, nimittain illan juontajatar oli selkeasti valittu tehtavaansa vain ulkoisten ominaisuuksiensa perusteella. Tama hampputukkainen pakkasen raiskaama pulkannaru osasi hadin tuskin kavella omalle paikalleen lavalle ja lunteista huolimatta puolet ranskankielisista ja suuri osa englanninkielisista juonnoista meni aivan penkin alle. Tytto tuskin itsekaan tiesi, mista puhui. Juontajapari joutui toistuvasti rauhoittelemaan tyttoa ja jopa lukemaan osan hanen juonnoistaan. Tuota ongelmaa on hankalampi huomiseen iltaan mennessa korjata. Toivottavasti Natalia lukittautuu illaksi hotellihuoneeseensa tekemaan kotitehtavaansa. Myotahapeaa tunsin, taytyy myontaa.

Toinen iso ongelma on tekniikka, joka ei tunnu toimivan lainkaan. Pienia ongelmia ilmeni pitkin ohjelmaa. Ohjelman alussa kaikkiin rakennelmiin ei saatu valoja (en paljasta enempaa, mista rakennelmasta on kyse, jotta jannitys sailyy), taman lisaksi Tsekin esityksissa saliaanta ei tullut kuuluviin lainkaan. Ohjelman lopussa pikauusinnat menivat sekaisin ja Makedonian pikauusintaa ei nahty ollenkaan. Ja kaiken kaaoksen kruunasi se, ettei lavaa saatu useammankaan esityksen kohdalla tyhjennettya tai taytettya tarpeeksi nopeasti.

Taytyy sanoa, etta olen erittain ylpea siita, etta Suomi isannoi vuonna 2007 ilman mitaan vastaavanlaisia ongelmia. Tekniikka toimi moitteitta ja juontajat olivat ammattitaitoisia ja kemiat olivat kohdillaan. Moskovassa muuten kaikki toimii melko mutkattomasti, vaikka valilla on ollut ongelmia saada lehdiston tyoskentelytilassa valokuvia siirrettya kamerasta tietokoneelle. Koneita on sen sijaan riittavasti ja kysymyksiin vastataan ongelmatilanteissa. Tanaan kuulin ohimennen tyypillisen paikallisen kommentin saksalaisen toimittajan kysyessa, kuka on vastuussa lehdistotilan ilmoitustaulusta. Lehdistokeskuksen tyontekijan vastaus oli kaiken kertova: "Vahan kaikki eika oikeastaan kukaan."

Mita harjoituksen sisaltoon tulee, on hyvin vaikea veikata etukateen jatkoonmenijoita. Suomen harjoitus sujui mallikkaasti, vaikkei yleiso yhtyeesta suuresti villiintynytkaan. Esiintymisvaatteissa on mustaa ja kimaltelevaa kultaa. Pitkia jalkoja tullaan siis nakemaan! Pitkia jalkoja tarjoavat myos tietysti monet muut maat, joten hieman ehka tuntuu Suomi katoavan muiden joukkoon. Suomen tulet ja pyrot ovat kylla ehdottomasti taman vuoden hienoimmat ja ne on sovitettu tyylikkaasti rytmien mukaan sopiviin kohtiin. Jatkoon veikkaan melko varmoina Ruotsia, Armeniaa, Turkkia, Maltaa ja Bosniaa. Viitta muuta onkin sitten vaikeampi veikata.

3 kommenttia:

EevaM kirjoitti...

Täytyy tosiaan olla iloinen, että Suomessa hoidettiin hienosti euroviisut. Toivottavasti juonnot sujuvat huomenna paremmin.

Raisa kirjoitti...

Mutta hei, "eta Rossija". :D

Piritta kirjoitti...

"hampputukkainen pakkasen raiskaama pulkannaru" :D Erittäin hauskaa, mä täällä repesin nauruun! Ihanaa Moskovaa muru!