lauantai 15. toukokuuta 2010

(Ennakko)suosikkeja

Joka vuosi euroviisujen ympärillä käy kova kuhina jo kuukausia ennen varsinaista euroviisulähetystä. Fanit tekevät omat viisupuntarinsa jo heti, kun kaksikin edustussävelmää on valittu. Vedonlyöntilistoilla tahti kovenee lumien sulaessa. Toimittaja-parat joutuvat vastaamaan poliittisesti korrektisti kysymyksiin omista viisusuosikeistaan kilvan lähestyessä. Tarkastellaanpa hieman, miltä näyttävät suosikit eri valossa tänä vuonna!

Vedonlyöntitilastoja 15.5.2010 (http://www.oddschecker.com/specials/tv/eurovision/win-market)

1. Azerbaidzan
2. Saksa
3. Israel
4. Tanska
5. Armenia
6. Kroatia
7. Norja
8. Ruotsi
9. Keikka
10. Turkki
--
31. Suomi

Vedonlyöjien ykkössuosikkeina jatkavat yhä Azerbaidzan ja Saksa. Saksa pääsi jo jossain vaiheessa ohittamaan Azerbaidzanin tilastoissa, mutta jälkimmäinen on kyllä suvereenisti hallinnut tilastoja viimeiset viikot ja kuukaudet. Suomi on parhaimmillaan ollut kyseisissä vedonlyöntitilastoissa jopa sijan 25 tuntumassa, mutta tällä viikolla sijoitus laski 39 laulun joukossa vaatimattomalle 31. sijalle.


Kansainväliset fanisuosikit 15.5.2010 (OGAE)

1. Tanska
2. Israel
3. Saksa
4. Norja
5. Armenia
6. Kroatia
7. Islanti
8. Azerbaidzan
9. Espanja
10. Irlanti
--
32. Suomi


Kun 33 kansallista euroviisuharrastajien OGAE-klubia ovat omat suosikkinsa pisteyttäneet, fanien suosikiksi on noussut melko ylivoimaisesti Tanska. Vuoden 1993 euroviisuvoittaja Niamh Kavanagh on uudella tulemisellaan innostanut kansainvälisiä viisuharrastajia siinä määrin, että pistesija irtosi. Suomen on ollut tyytyminen parilta maalta saatuihin jämäpisteisiin.


YLE:n kommentaattorien suosikit (Asko Murtomäki, Jaana Pelkonen, Jorma Hietamäki, Sanna Kojo ja Tobias Larsson)

1. Israel
2. Saksa
3. Armenia
3. Portugali
5. Espanja
6. Latvia
7. Suomi
8. Irlanti
9. Kroatia
10. Islanti
10. Liettua

Yleisradion kommentaattoritiimiin puri parhaiten Israelin laulu. Hieman yllättäen myös Portugalin balladi oli arvostettu suomalaistoimittajien puntarissa koko kilpailun kärkijoukkoon. Kotiinpäinvetoa tai ei, myös Suomi löytyy näiden oman alansa viisuveteraanien kymmenen parhaan joukosta.


Escnation-sivuston pistesimulaattori (www.escnation.com)

1. Puola
2. Armenia
3. Moldova
4. Viro
5. Islanti
6. Ranska
7. Bosnia-Hertsegovina
8. Ukraina
9. Suomi
10. Belgia


Escnation on jokaisen euroviisuhömpästä kiinnostuneen fanin taivas. Kyseisellä sivustolla saa kukin itse jännittää pistelaskua, joka on jokaisella kerralla hieman erilainen. Voit itse valita mm. tulevatko pisteet täysin satunnaisesti vai kenties tämänhetkisten vedonlyöntitilastojen suosikkien perusteella. Tahtoessasi voit määritellä laulujen menestysmahdollisuudet itsekin. Jos tahdot äänestyksestä totuudenmukaisemman, voit lisätä siihen myös naapuri- ja siirtolaisäänimahdollisuuden. Jännittävää, eikö totta?! Itse tietysti annoin escnationin sivuston itse päättää tämän vuoden voittajan ja valitsin satunnaisen voittajan mahdollisuuden sallien kuitenkin naapuri- ja siirtolaisäänet. Suomesta simulaattori näytti ainakin pitävän, sillä kymmenen joukkoon mentiin reilusti. Mitäköhän muut fanit ovat mieltä simulaattorin voittajaehdokkaasta... hmm.


Viisukuppilan puntarit 2.5.2010 (www.viisukuppila.fi)

1. Slovakia
2. Israel
3. Islanti
4. Espanja
5. Saksa
6. Romania
7. Serbia
8. Norja
9. Azerbaidzan
10. Kroatia
--
21. Suomi

Suomalaiset internetissä aktivoituneet viisufanit ovat voineet jättää omat viisupuntarinsa viisukuppila.fi-sivustolle muiden fanien tarkasteltavaksi. Puntareiden yhteenvedossa on yhteensä huikeat 122 fanipuntaria. Pisteet on laskettu euroviisutyylillä poimien jokaisen käyttäjän puntarin top 10 euroviisupistein (12-10-8-7...). Viisufanien ykkössuosikki juuri vapun jälkeen oli Slovakia. Suomen viisu tehosi faneihin tänä vuonna keskinkertaisesti. Uutta puntaripäivitystä voit tarkastella osoitteessa www.viisukuppila.fi jo sunnuntaina 16. toukokuuta.


Tonin henkilökohtainen kärki 15.5.2010

1. Azerbaidzan
2. Kroatia
3. Tanska
4. Israel
5. Bulgaria
6. Slovakia
7. Armenia
8. Moldova
9. Irlanti
10. Sveitsi
--
27. Suomi

Ja kukapa viisuista oman arvonsa tuntevana enempää voi tietää kuin blogin kirjoittaja itse. Tästä syystä pidätän itselläni oikeuden verrata tietotaitoani kaikkiin edellisiin ennakkosuosikkeja valinneisiin instansseihin. Oma suosikkini on jo pitkään ollut Azerbaidzan. Sen sijaan pitkäaikainen kakkonen, Israel, on joutunut luovuttamaan "perintöprinsessasijat" Kroatialle ja Tanskalle. Vaikka pidänkin Suomen edustussävelmää mukavana, ei se kuitenkaan listallani nouse keskikastia ylemmäs.




Yhteispisteet:

1. Israel 47 pistettä
2. Armenia 34
2. Saksa 34
4. Azerbaidzan 29
5. Tanska 27
6. Kroatia 23
7. Islanti 19
8. Slovakia 17
9. Espanja 15
10. Norja 14
--
15. Suomi 6

Jos kaikkiin ennakkosuosikeihin on luottaminen, voiton tänä vuonna vie siis Israelin Harel Skaat (kuvassa). Suomenkin tulisi löytyä siis finaalissa sijalta 15. Tuo sijoitushan olisi paras finaalisijoitus sitten Lordin viisuvoiton. Mitäs mieltä olette tuloksesta?

Ei kommentteja: