lauantai 15. toukokuuta 2010

Oslo 2010 countdown




Tervetuloa seuraamaan Tonin euroviisublogia vuosimallia 2010.

Lento Osloon lähtee nyt tasan viikon päästä. Tänään, lauantaina 15. toukokuuta avautuvat ovet kansainväliselle lehdistölle ja myös Suomen edustajat saapuvat jo paikalle. Ja paikalla sietää ollakin, sillä harjoitukset alkavat täydellä tohinalla jo heti sunnuntai-iltapäivällä kello 13.10.

Seuraavan kahden viikon aikataulu tulee olemaan hektinen fanien ja lehdistön edustajien lisäksi myös kilpailun järjestäjille ja tietysti artisteille. Kullakin 39 maalla on ensin kaksi teknistä harjoitusta, joissa kiinnitetään erityistä huomiota ääneen, valoihin, kamerakulmiin ja tietysti koreografian toimivuuteen isolla euroviisulavalla. Suomi esiintyy ensimmäisessä semifinaalikattauksessa kilpailunumerolla viisi, joten Suomi on myös ensimmäisten harjoittelevien maiden joukossa. Sunnuntain lisäksi Suomen tytöt ovat harjoitusmielessä tulessa myös torstaina 20. toukokuuta. Teknisten harjoitusten jälkeen alkaa tositoiminta. Semifinalisteilla on vielä mahdollisuus hienovirittää esityksiään kenraaliharjoituksissa, joita on yhteensä kolme kappaletta ennen kumpaakin semifinaalia. Suuria muutoksia ei kuitenkaan ole mahdollista tehdä, sillä kaikki kolme kenraaliharjoitusta ovat loppuunmyytyjä yleisönäytöksiä ja pukuharjoituksia, joissa koko massiivinen tv-show on tarkoitus vetää alusta loppuun käsikirjoituksen mukaisesti.

Totuttuun tapaan semifinaalien ja finaalin kenraaliharjoituksista on luvassa myös kommentointia tähän blogiin, joten pysykäähän lukuetäisyydellä! Semifinaalien kenraaliharjoitukset alkavat ensimmäisen semifinaalin kohdalla maanantaina 24. toukokuuta ja toisen semifinaalin kohdalla keskiviikkona 26. toukokuuta. Finaalin kenraaliharjoitusta päästään kommentoimaan todennäköisimmin perantaina 28. toukokuuta.

...mutta jos nyt ensiksi päästäisiin matkaan! Matkalaukku odottaa vielä avonaisena eteisen lattialla. Vielä viikko aikaa saada siihen täytettä.

Tämä on kaiken kaikkiaan kuudes euroviisumatkani itse kisakaupunkiin. Toistaiseksi jokainen kokemus on ollut omassa ihanuudessaan erilainen. Oslolta odotan jotakin suurta ja mahtavaa, kuten jokaiselta kilpailukaupungilta joka vuosi. Pettymystä ei toistaiseksi ole tullut kertaakaan - tuskin tälläkään kertaa.

Ei kommentteja: