lauantai 22. toukokuuta 2010

Ensimmäisiä tunnelmia Oslosta

Täällä vihdoin!

Oslo on tänään vielä aurinkoisen paahtava ja ilmanala pressiteltassa on suorastaan eksoottinen. Osloa on nähty toistaiseksi lähinnä bussin ikkunoista, mutta ensimmäinen viisupäivähän on tavallisesti melko hektinen ja varsinaiseen kisakaupunkiin pääsee tutustumaan vasta reissun loppupuolella - jos kunnolla silloinkaan. Selväksi tuli kuitenkin se, että Norja ei todentotta ole mikään edullinen maa.

Lento lähti tänä aamuna Helsinki-Vantaan lentoasemalta puoli kymmeneltä ja lentoaika oli kerrankin mukavan lyhyt. Euroviisumatka alkoi pienellä kuohuviinillä, kuinkas muuten. Oslon lentokentällä odotti varsin euroviisuisa näky: vuoden teemaa mukaillen erilaisia värikkäitä "euroviisupalloja" oli jo lentoasemalla ja "Share the moment"-logoihin sekä iloisiin euroviisutervehdyksiin on törmännyt vähän joka puolella kaupunkia. Matkatavarat jätettiin Anker-hostelliin, koska emme ehtineet saada vielä huonetta. Hostellilta suunnattiin kevyemmässä varustuksessa suoraan Telenor-areenalle, johon on Oslon keskustasta noin 20 minuutin linja-automatka. Jotta pääsisimme lehdistölle tarkoitettuihin tiloihin, tarvitsemme erityisen akkreditoinnin, jota haettiin etukäteen jo aiemmin keväämmällä. Akkreditointikeskuksesta tie vei lehdistön krääsähyllylle, josta jokaisen journalistin omaa lokeroa oli täytetty jos jonkinlaisella promootiomateriaalilla. Kun oma lokero oli tyhjennetty, lähdettiin tutustumaan varsinaiseen halliin. Ja onhan se iso, hyvänenaika. Nyt ollaan sitten lehdistökeskuksen paahteessa totuttelemassa jälleen uuteen euroviisuvuoteen. On tämä vaan erikoinen harrastus. On.

Ps. Suomi oli suurimpiin norjalaisiin sanomalehtiin kuuluvan Dagbladetin lukijaäänestyksen ykkönen! Lisäksi Suomi on supersuosittu ainakin journalistien keskuudessa. Harvinaista herkkua!

Pps. Kuvia on otettu jo kahdeksan tunnin aikana 52 kappaletta. Taitaa tulla enkat. Helsingin viisujen jälkeen kamerasta tursusi muistaakseni noin 550 kuvaa.





1 kommentti:

NiinaK kirjoitti...

Ihanaa, että olette perillä turvallisesti. Kiva lukea, että suomesta tykätään ! Toivottavasti se kantaa aina lauantai-iltaan asti.