torstai 20. toukokuuta 2010

Tekninen harjoitus 2

Suomen osalta toinen harjoitus sujui mielestäni jo paljon paremmin ottein kuin ensimmäinen. Tällä kertaa aistittavissa oli jo ihan totisen yrittämisen makua, hyvässä mielessä kuitenkin. Sävelmän uusi ja tarttuvampi sovitus sopii huomattavasti paremmin euroviisulavalle kuin alkuperäinen. Suomen koreografia toimii myös mukavasti, vaikka taustapoikien "äijämäinen" askellus vaatii vieläkin hieman totuttelua. Laulajina Susanilla ja Johannalla ei tule olemaan viisuareenalla ongelmia, kuten ei sen ulkopuolellakaan. Kansainvälinen media on ihastunut ellei jopa rakastunut suomalaiseen kaunotarkaksikkoon. Tyttöjen hymyilevät kasvot sekä koko esityksestä huokuva positiivinen tunnelma ovat olleet erityisten kehujen ja ylistysten kohteena. Eipä kansainvälisissä ympyröissä ole suljettu pois menestysmahdollisuuksiakaan, on puhuttu jopa superyllätyksestä.

Jos "The winner of the Eurovision Song Contest 2010 - Finlaaaaand!" lausahdus saavuttaa kuulijoiden korvat Telenor-areenan 18 000 -päisen yleisön keskuudessa tai Euroopan noin 120 miljoonan katsojan televisiovastaanotinten ääressä, voi sitä tapahtumaa pitää jo suomalaisen musiikin ja suomen kielen riemuvoittona. Siinä missä Armi Kuusela vuonna 1952 todisti, että "mongolimaan perunanokista ja taikinanaamoista" voi tulla Miss Universum, suomenkielellä laulettu euroviisuvoittaja todistaisi sen, että suomen kielestä on tullut vihdoin salonkikelpoinen sivistyskieli - ainakin eurooppalaisten korvissa. Suomelle riittäisi kilpailun finaalissa seitsemäs sija saavuttamaan kaikkien aikojen parhaan sijoituksen suomen kielellä. Sen korkeampaa sijoitusta ei saavuttanut "La dolce vita" -sävelmäkään vuonna 1989, vaikka kyseisenä vuonna kilpailusävelmiä kuultiin vain 22.

Tässä Suomen toinen harjoitusesitys Eurovision.tv:n joukkojen kuvaamana. Katsokaa ja pohtikaa, voisiko tästä tulla seuraava suomalainen euroviisumenestyjä. Miten sinä varautuisit uuteen suomalaiseen euroviisuvoittoon?

Ei kommentteja: